Cizrna, zvaná též hrách římský, je luštěnina s jemnou oříškovou chutí. Hodí se na přípravu pomazánek (rozmixovaná), salátů, zeleninových směsí, polévek nebo jako příloha. Nejznámější pomazánkou z cizrny je hummus – pyré s česnekem, sezamovým krémem a citronovou šťávou.
Návod na přípravu:
Přebranou a propláchnutou cizrnu namočte na několik hodin (až 12 hodin) do většího množství vody. Po nabobtnání je dobré vodu z cizrny slít a na vaření použít novou – usnadní to její trávení. Následně ji v nepřikryté nádobě vařte doměkka a až na závěr osolte dle chuti.
Skladujte při teplotě do 25°C, ve stínu a relativní vlhkosti vzduchu do 70 %.
Země původu: Španělsko
Dodavatel: Natural Jihlava
Recenze
Zatím zde nejsou žádné recenze.