Úžasně lehký a vždy ochotný přijmout nové chutě a vůně! Využijte toho a místo vody jej připravujte z vývaru nebo s pomocí šťávy z jídla.
Rozdíl oproti běžnému kuskusu téměř nepoznáte! Naopak – zdá se kypřejší, pěkně si drží tvar a má plnou chuť.
Využití:
- příloha – místo klasických těstovin můžete použít tuto exotičtější variantu, nebojte se kuskus kombinovat i s luštěninami
- rizoto – kuskus smíchejte se svou oblíbenou zeleninou, tofu nebo houbami
- saláty – těstoviny dobře chutnají i s čerstvou zeleninou a můžou tak být svěžím letním jídlem
- zavářka – v polévce kuskus dobře funguje jako klasická zavářka
- nasladko – se sirupem, ovocem, oříšky a se smetanou vytvoříte z kuskusu i chutné sladké jídlo
Běžný kuskus se nemusí vařit, stačí zalít jej dvojnásobným množstvím vody a nechat pod pokličkou 10 minut dojít, mezitím párkrát vidličkou prokypřit.
Jméno kuskus je převzaté z arabštiny, jedná se totiž o tradiční severoafrické jídlo. Postupem času se rozšířilo do celého světa. Kuskus je spařená a do kuliček tvarovaná krupice. K jeho výrobě se používá pšenice, proso i ječmen. Často je zaměňován s bulgurem, bulgur ale není z krupice, nýbrž z pšeničných krupek.
Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení. Jejich biokvalitu docení především lidé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření.
Složení
Hrubě mletá celozrnná PŠENIČNÁ krupice*. Může obsahovat stopy arašídů, sóji, jiných skořápkových plodů a sezamu.
Alergeny
Lepek
Výživové údaje na 100 g
Energetická hodnota 1 452 kJ / 343 kcal | |
---|---|
Tuky: | 2,1 g |
z toho nasycené mastné kyseliny: | 0,4 g |
Sacharidy: | 65,0 g |
z toho cukry: | 3,5 g |
Bílkoviny: | 12,0 g |
Sůl: | 0,01 g |
Země původu: Itálie
Dodavatel: Covitar s. r. o.
Recenze
Zatím zde nejsou žádné recenze.