Rozdíl mezi shoyu a tamari:
Shoyu a tamari jsou víceméně zaměnitelné s tím, že tamari si lépe udrží chuť a aroma při tepelné úpravě. Shoyu se naopak doporučuje používat k finálnímu dochucení hotového pokrmu. Není to ale žádné železné pravidlo.
Shoyu neobsahuje žádné zvýrazňovače chuti, barviva ani umělá sladidla.
Vedle základních čtyř chutí (sladká, hořká, slaná, kyselá), je ještě chuť pátá – umami. Označuje se jako „lahodná“, „chuť zralosti“ a zvýrazňuje chuť pokrmu. Tato pátá chuť je obsažena i ve fermentovaných výrobcích – tedy i v sójové omáčce shoyu.
Složení
pitná voda, SÓJOVÉ boby BIO, mořská sůl, PŠENICE BIO
Nutriční hodnoty
Energetická hodnota | 250kJ/60kcal |
Tuky | 0g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 0g |
Sacharidy | 6,00g |
z toho cukry | 3,00g |
Vláknina | |
Bílkoviny | 9,00g |
Sůl | 5,26g |
Dodavatel: Natural Jihlava
Recenze
Zatím zde nejsou žádné recenze.